Fortsattning har!

Har kommer fortsattningen av min dagbok!
25/2 (onsdag)
Som jag hade trott var det mycket lugnare idag eftersom det var mycket mer folk pa gatorna och poliser nastan overallt (om jag inte berattat det sa blev 4 olika grupper av tjejer ranade under carnivalen varav 2 med pistol varav 1 i en taxi - detta eftersom alla ar lediga och aker ivag fran quito och alla poliser ocksa ar lediga = inget folk pa gatan och inga poliser = ranarparadis). Vi har tagit buss till och fran skolan idag, forutom sista gangen da vi tog en taxi eftersom det var sent. Idag hade vi forst frukost med familjen och det var en man pa besok har, det kan vara patricios bror men jag har inte riktigt hunnit uppfatta vem han ar. Innan det hann jag ta en dusch men det var jattekallt for dom har typ inget varmvatten har! Och det varkar inga av familjerna som de andra i gruppen bor hos ha heller. I var familj far vi iaf god mat, jag horde om nagra som fick ata samma mat upptinad 2 dagar senare och de tyckte inte alls att det var trevligt. Men vi har det bra aven om det ibland ar valdigt lite mat, men eftersom man alltid far soppa forst och sen ris med nagot kott sa brukar det racka sa att man blir matt. Sopporna varierar hela tiden. Den godaste hittills var en sparrisssoppa som man at med popcorn i !! konstigt varre men supergott, en sed jag kommer ta med till sverige. Tyver har isabel en krydda eller ngt i maten som ger den en konstig och lite acklig bismak som ar jattejobbig men eftersom vi inte ska vara har sa lange sa gar det ju bra att trycka i sig det. Nog om det!
Nar vi kommit till skolan hade vi spanska lektioner, vi ovade preterito/imperfecto och sag pa en film om "naturmediciner" fast det mest handlade om de inhemskas tro pa olika saker typ andar, och deras vodoo-liknande magi med hjalp av marsvin som de slog pa den sjukas kropp och sen skar upp for att se var felet lag.
Ja, efter det akte vi hem och at lunch tillsammans. Sen akte vi tillbaka och gick till ett internetcafè sen var det skola igen och vi gjorde en banderoll med varat gruppnamn och vara namn: GrupO Dani kallar vi oss xD (Var guide heter Daniel, kallas dani) Den blev jattefin, jag tog kort med mobilen for jag hade inte kameran med mig.
Efter det hade vi salsalektion och det var mkt roligare an forra gangen, men fortfarande inte lika roligt som buggen. Efter det at vi alla middag tillsammans pa en resturang och det var jattegott men det blev sent sa jag var superhungrig nar maten val kom.

26/2 - 2009 (Torsdag)
I morse akte vi till skolan som vanligt och hade lektioner som var intressanta och roliga. Vid lunchen sa vi hejda till patricio som skulle aka till Las Amazonas och inte komma tillbaka forran vi akt. Sen akte jag sjalv tillbaka till skolan for de andra ville inte vara med pa Latinamerika fiestan som skolan anordnade, men jag ville det. Forst malade vi flaggor pa varandras ansikten och tog massa foton, sen hjalptes vi at att gora empanadas. Sen fick vi en drink med naranjilla i (inhemsk frukt) och den var jattestark sa det stack i ogonen. God, men for stark for min smak sa jag drack inte hela. Sen var det "marsvinets galna dans" (de har ngt for marsvin har...) "la baile del cuye loco" (typ) och da fick man sma glas som fylldes med 3/4 sprit och 1/4sprite. Dessa slogs i bordet 3 ggr och haldes ner i halsen pa drickaren som var tvungen att ha handerna bakom ryggen. Efter att man svalt tog guiden tag i ens huvud och skakade om det. Det var himla roligt att titta pa och underforstatt ar att jag inte deltog i detta event. Efter det at vi empanadas= supergoda! Efter att festen var slut var det salsa igen och sen hem igen.

27/2 - 2009 (fredag)
Ikvall ar sista kvallen hos familjen for den har gangen men vi ska komma tillbaka hit igen om ca 1 vecka. Dagen borjade som vanlig med frukost och vi lyckades efter lite om och men gora iordning mackor att ta med oss - verbet ar llevar inte traer.. Fram till 10 hade vi lektioner som vanligt men sen akte vi till Mitad del mundo. Val dar fick vi en guidad tur (jag valde den pa spanska) av en jatteduktig guide, det marktes att hon var van vid turister for hon pratade langsamt och med ord som var latta att forsta. Det var inte bara om ekvatorn utan ocksa om Ecuadors inhemska och deras kultur. Det hela var otroligt intressant!
Idag lyckades jag antligen ocksa ringa till krister och slosa lite pengar som jag nyss fyllt pa mobilen med. Pa kvallen skulle Louise ta ut pengar som hon skulle betala in for galapagos och jag skulle folja med - 800dollar var det ungefar totalt sa det var laskigt att ga men det var valdigt nara huset sa det gick bra. Till sist skrev vi i familjens gastbok och fick presenter av dem! En liten avlang malad skal att ha som dekoration eller att ha smycken i eller sa. Jattefin! Imorgon otavalo - yay!

28/2 - 2009 (Lordag)
Idag lamnade vi familjen pa morgonen och tog taxi till crossroads och lamnade var packning dar. Vi tog sen kommunal buss till otavalo och jag satt bredvid en dansk tjej som heter Trine mesta delen av vagen. Nar vi val kom fram och fordelats i rum gick vi till den beromda lordagsmarknaden "la plaza de los ponchos" som ar den storsta indigenous market i hela sydamerika. vi gick mellan klockan 13:00 och 17:00 och hann anda inte ga hela marknaden! Trott i fotterna var jag verkligen efterat.. Sen satte jag och anja oss i varsin hangmatta i hostellets courtyard och pratade, laste och snackade i telefon. Det var riktigt trevligt faktiskt. 

1/3 - 2009 (Sondag)
Idag efter frukosten tog vi en minibuss for att aka och rida. Val dar sattes vi pa varsin hast och min forsta nervositet gick over efter ett kort tag och sen var det bara superhaftigt och roligt. Hasten var perfekt - snabb och pigg men lydig, naturen var underbar och sallskapet trevligt. Det var helt otroligt fantastiskt att rida dar och jag ville inte sluta! Men sen efter ca 2,5h var det tyvarr slut och vi akte tillbaka till otavalo for att ata. Efter lunchen slappade jag i hangmattan, gick till marknaden och resten av kvallen var jattetrevlig, speciellt efter middagen for da tande vi brasan och satt och pratade allihop tillsammans med 3 kanadensare som backpackar - jattetrevliga!

2/3 - 2009 (Mandag)
Idag gick vi upp tidigt och tog en buss till Moraspungo for att se lite av de inhemskas liv. Det var intressant att se skolan - hur den fungerar trots de torftiga metoderna de har. Sen gick vi i ca 2h for att komma till sjon (efter lunchen) coacachi (en kratersjo). Det ar underbart lanskap har med berg och dalar och sjon ligger ca 3km over havet och shrinne, bart, dani och anja badade i det underbara vattnet i kratersjon som bildades av att en vulkan kollapsade. Vulkanen ar dock fortfarande aktiv men har inte haft utbrott pa lange. Vandringen vi gjort pa 2h tog oss 100m upp bara! Jag blev jattetrott av vandringen det ar otroligt jobbigt pa den har hojden men vi blir valtranade och far bra kondition och lungkapacitet. Resten av dagen har ocksa varit superbra. Nar vi var pa vag tillbaka fran vandringen sa ringde jag krister ocksa. Sen nar vi satt pa bussen till otavalo sa chaufforen att han kunde ta oss hela vagen till quito sa att vi kunde aka privat buss istallet for kommunal - yes! Busschaufforen korde pa en liten hund. jag sag aldrig, kande bara hur han vajde och bromsade men han hann inte stanna tyvarr. Han var ingen eco-drive kille heller. Hans absoluta favoritvaxel var 1:an och nr2 var 3:an. suck. Jaja. Nar vi kom fram tog vi en dusch och sen gick vi till ett stalle vi var pa forra veckan och at och det var gott och inte sa dyrt, behovde bara lagga en dollar var till. Efter ca 35min pa ett internetcafé var det tillbaka till crossroads som gallde for att sova, men det var last nar vi kom (ytterdorren) och det tog oss en liten evighet att leta upp nagon som kunde lasa upp at oss. Jaja, skont att sova sen iaf!

3/3 - 2009 (tisdag)
Idag har jag varit och bestigit Cotopaxi som ar en av Ecuadors hogsta vulkaner (hogsta kanske till och med? Minns inte - 5897m ar den iaf) men vi gick inte hela vagen upp, utan bara 5000m men DET RACKTE kan jag saga! Jag har kannt mig lite halvdalig nu ett tag och den har strapatsen gjorde det inte battre. 
Vulkanen ligger i Cotopaxis nationalpark som ar superstor (flera tusen hektar) och dar lever massor av vilda djur som kor, hastar, kaniner, ravar, faglar, etc. Fast vi lyckades bara se kor och hastar. Vi tog en privatbuss fran Quito tidigt imorse, klockan 7 pa morgonen gick den, och akte till nationalparken. Vi akte upp till ca 4500m hojd for att sedan ga upp till 4800m hojd dar det fanns ett "refugee centre" dvs ett hus med sittplatser och kok. Det later kanske inte sa mycket att ga upp 300m men DET KAN JAG LOVA ATT DET VAR!! Det ar ju supertunn luft har - jag blev ju andfadd bara av att ga i trappor i Quito som ligger pa 2800m hojd - och det ar verkligen kravande att ga sa langt. Alla lyckades (forutom en tjej som var sjuk) att komma upp till refugee centret och sen stannade 3st kvar dar och vi var 8st som gick upp till glaciaren hogst upp. Superhaftigt var det vill jag lova! Och guiden pratade engelska ocksa, haha.. Men jag blev som sagt jattejattejatte trott och det kandes flera ganger som om jag skulle svimma for att det ar sa tunn luft och man inte far nagot syre i blodet och blir aldeles trott. Men det var otroligt roligt att rora pa sig och jag hade sa mycket energi. Men sen nar vi kom tillbaka till bussen pa 4500m sa skulle vi cykla ned till en sjo men jag orkade inte bade for att jag tyckte att det var laskigt (vulkanen bestod av sand - inte sten - och man sjonk ner hela tiden nar man gick vilket gjorde det jobbigare och pga skulle man ocksa sladda jattemycket med cykeln om man cyklade och det var jattemanga snava kurvor sa jag vagade inte) och sa var jag jattetrott och Anja sa att jag var lite varm i pannan ocksa, och eftersom jag var jattetrott sa ville jag inte anstranga mig mer. Men sa kul det var och sa stolt man kande sig dar pa vulkanen!
Nu sitter jag pa hostellet "llullu llama" har i lactaspungo (tror jag det heter) och forsoker lagga upp lite bilder pa ftp-servern, men det gar RIKTIGT langsamt, daligt internet har. tar ca 8 min per bild sa hittills har det bara blivit 5 bilder tror jag. Men nu ar det middag om ca 15 minuter sa jag ska vall sluta snart antar jag. Imorgon skulle vi fa sovmorgon och det kan jag nog behova aven om jag kanner mig battre nu an tidigare.

Hoppas ni har det bra!

Kramar
Sofie





.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0