Quito, Quito, mitt alskade Quito <3

Antligen ar jag tillbaka. Civilisation. Frihet. Det lugn endast storstadens narhet kan ge. Jag ar i himmelriket.
Men har ar vad som hant innan jag atervant:

4/5 - Mandag
Idag nar jag vaknade kande jag inte av gardagens huvudvark sa mycket sa jag gick till jobbet.
Nu borjar vi verkligen narma oss slutet, jag tror vi blir klara med stenarna och rensningen imorgon i alla fall - vi har jobbat pa riktigt bra! Men det ar mkt grus som maste placeras ut sa det kommer vi nog inte hinna med tyvarr.
Visst var det trevligt pa jobbet idag och vi jobbade pa bra, men jag kande mig orkeslos.
Pa eftermiddagen gick jag, Louise och Amie ner till kajen och kopte fikabrod och satt och pratade - mums! Nar vi kom tillbaka lagade Celinda mat (!) Och Rickarda (schweiz-tjejen) tittade pa galapagos filmen.

5/5 - Tisdag
Imorse ringde klockan vid 05:50 och jag gjorde mig iordning och gick till Dittes och deras hus for att fira Lines fodelsedag med pannkaksfrukost - mmm...
Sprang sen till jobbet och kom en ca 15 min forsent, men de andra hade inte borjat arbeta an sa det gjorde inget.
Vi blev klara med all stenlaggning idag - skont !
Vi hade riktigt trevlig pa jobbet och spenderade den sista timman med att leka en gissningslek, hehe.. Mkt jobb? njaa...
Efter jobbet gick jag ner till piren och satte mig med en empanada. Tittade pa batarna, manniskorna och faglarna. Sag flera "blue-footed boobies" och pelikaner med olika farger och markeringar - fina!
Sen gick jag ner till internetcafeet och hamtade Amie och sa gick vi tillsammans till Hernans for att fira Lines 23-arsdag.
Det var ju trevligt men jag hade lite ont i magen och var jattetrott. Jaja. At en brownie till efterrat - de ar sa himla gooooda.... mmm...
Bart verkade lite speedad eller ngt men vet inte vad det kan ha varit - far fraga imorgon.

6/5 - Onsdag
Inatt vid 1-2 tiden vaknade jag av att det osregnade och for ett ogonblick lekte min hjarna med den bisarra tanken att huset skulle spolas bort av den enorma mangden nederbord som omgav mig. Det hade varit mysigt om jag inte varit sa himla trott.
Vi jobbade pa pa formiddagen som vanligt men Amalia jobbade mest pa nya satt att klaga sa det radde en viss irritation i lagret.
Pa vagen hem tog jag kort pa Freddy och Susan sa att jag kan ge bilderna till Louise - maste saga att de ar mycket laskigare nar man gar forbi dem pa natten... xD
Nar jag kom hem sa Amie till mig att Celinda lagat lunch till oss ocksa sa det var bara att ata men SHIT vad matt jag blev! Lovar att jag tojde magsacken med 3 storlekar.. Aj :/
Rickarda foljde iaf med mig och amie till DC-stranden och Louise och Anouk kom just hit ocksa. Har vi tur ska Bart o co gora sitt forsta dyk har senare.
Det slutade med att typ alla kom, forutom de som skulle dyka (for stromt). Jag gick hem vid 4 och tog det lugnt efter det. Tog en liten socialtrip till Ditte och deras hus.

7/5 - Torsdag
Idag var var sista jobbdag. Vi gjorde inte klart gangen - gruset var inte dar. Annars hade vi blivit klara. Jaja. Det var skont att det var sista dagen i alla fall - nu ar vi lite friare att valja vad vi vill gora.
Vid 14:30 gick jag ner till DC-stranden och hittade de flesta andra. Det var inte sa outhardligt varmt och solen kandes inte sa brannande het som vanligt sa det var skont. Jag lag och laste "travels with my aunt" som ar en oerhort trevlig bok - alskar spraket och strukturen i den, sa avslappnande! Jag har fatt lana den brittiska boken av Anja och ska ha den som strandunderhallning hade jag tankt.
Nar jag kommit hem och duschat ringde jag och bokade rum at oss pa Crossroads i Quito, sa det ar fixat.
Pa kvallen tog jag Amies cykel ner till Limòn y cafè och hade inte tankt stanna sa lange for jag sov mellan typ 5 och 10 da Amie vackte mig och fragade om jag inte skulle ut. Men pa Limon var det tomt sa jag cyklade vidare mot Nemias hus for jag antog att nagon darifran borde ga ut. Men pa vagen cyklade jag forbi resturangen "The Rock" och dar satt Louise och Anouk sa jag gjorde dem sallskap tills de atit fardigt och sa gick vi vidare tillsammans. Vid det laget hade Anja och Trine redan kommit.
Till Limon gick vi i alla fall och jag kunde kora ratt in med cykeln och stalla den dar inne utan problem, skont. Tog nagra drinkar och hade jatteintressanta samtal med Anouk - hon ar sa lattpratad och trevlig. Louise dykinstruktor (hon ar mkt for instruktorer: salsa x2 i Quito och surfing i montañita, hehe) James dok upp med en kompis (christian) och holl oss sallskap. Sen kom en kille som tydligen var intresserad av Trine ocksa, vet inte vad han hette. Muy divertido! Vi rorde oss sedan vidar till Panga dar vi dansade och hade trevligt.
Allt som allt blev min ca 1,5h till 5h hehe

8/5 -Fredag
Imorse vaknade jag vid 6, igen vid 8 och igen vid 9. Da gav jag upp. Hur skulle jag lyckas fa hela dagen att ga om jag inte ens kunde sova till kl 12 efter att ha varit ute halva natten!?
Sa jag lag kvar fram till kl 11 och pallrade mig upp. Gick ner och kopte 2 brod och at vid piren.
Nar jag satt som bast och mumsade pa mitt brod pa en bank pa piren sa kom Bart forbi. Jag fragade honom naturligtvis var han hallit hus igar och vi satte igang en trevlig och intressant konversation om dittan och dattan. Nar han gick flot tiden dock betydligt langsammare forbi och jag fick erkanna mig besegrad vid 2-tiden och gick tillbaka mot huset.
Pa vagen stotte jag pa Amie och Sara (om ni inte uppfattat det annu sa ar Puerto Ayora ett ganska litet stalle...) och vi pratade ett litet tag.
Jag tog det lugnt ett tag och efter jag sen gjort mig iordning promenerade vi bort till MAGAP dar vi skulle ha en sorts avskedsceremoni hade de sagt.
Nar vi kom dit var Anja och Amalia redan dar (Natalya akte pa en cruise igarkvall) och efter ett tag droppade de andra in. Pa direktoren sjalv fick vi sjalvklart vanta ett bra tag.
Nar han val kom hade han med sig en man fran den lokala radion som intervjuade Bart, Louise och direktoren om projektet. Sen tog han kort pa nar direktoren, Renè och de andra overlamnade certifikaten till oss som var betydligt finare an vi trott (det har ar ju ecuador, trots allt). Det hela var valdigt trevligt faktiskt, hur kan man lata bli att tycka om att fa sa mkt berom? xD
Sen var det vila och vid 7-tiden gick vi bort mot cheapstreet dar vi skulle ata middag med jobbet. Pa vagen plockades vi upp av Renè.  Vi samlades iaf allihopa tillslut pa ett fisk-stalle, delade nagra ol och vantade pa direktoren (forvanande?). Maten var URGOD! Jag ar sa glad att jag valde fisk och inte kott for det var verkligen JATTEGOTT!
I vilket fall var det en valdigt trevlig middag med intressanta diskussioner och vi fick hora Barts imitationer av pelikaner, sjolejon och aven bussen i Guamote. Som bonus fick vi aven en grasklippare vid vandning. xD Han aterberattade annu en gang vad som skiljer en sal fran ett sjolejon, vilket vi sog i oss som svampar for man ser faktiskt inte nagon tydlig skillnad....
Sen ville de att vi skulle med ut och dansa men vi sa nej. Detta fick direktoren till slut acceptera och istallet tog han 2 kindpussar nar vi gick at olika hall.

9/5 - Lordag
Tortuga Bay var precis lika vackert som vanligt, men det kandes som tur var inte lika langt att ga som vanligt. Vi satte upp sma "talt" av pinnar och sjalar for att skydda oss nagot fran solen - en av TBs negativa sidor ar att det inte finns nagon skugga - och la oss for att battra pa brannan.
Resten av dagen slappade jag bort med bok och pir och allt vad det ar.
Vid 8-tiden begav jag mig till Nemias hus dit vi blivit bjudna pa middag. Amie hade huvudvark sa hon kom inte med.
Det bjods pa utsokt fisk i citronsas, med menestra och en kompott av gronsaker, potatis och rodbetor. Dessutom fanns pa bordet aven tsatsiki och skivade tomater. Det var verkligen ingen logn nar jag sa till Trine att detta antagligen var den basta maltiden jag atit hittills pa Galapagos.
Trevligt var det ocksa, vi var 8 st dar: Trine, Anja, Matilde, Ditte, Bart, Louise, jag och Amalia. Vi hade riktigt roligt och smapratade fram tills dess att jag och Matilde foljdes hem.
Jag holls vaken av nagra hundar och en katt ute pa gatan som kivades och skrek. De holl pa sa fram och tillbaka till dess att hundens agare jagade bort katten, och jag kunde somna.

10/5 Sondag
Jag var uppe och at frukost vid 9 och skrev in mig till TB vid 10:10. Jag begav mig tillbaka och var "hemma" vid 1-tiden.
Lag och laste boken och tog det lugnt.
Pa kvallen hamtade vi Rickarda och sa gick vi 3 tillsammans ned till konstgalleriet med speglar nara dykcentret dar James jobbar. Dar motte vi de andra och sa gick vi till "the rock" gemensamt. Dar var det tyvarr ffullt sa vi gick vidare till favvo-stallet; "Hernan's" dar vi som vanligt fick plats vid ett bord langst bak.
Trevligt trevligt!

11/5 Mandag
Imorse gick jag och skrev ut min hembiljett - nej, men forsta delen av resan. En blek svartvit utskrift med "Aerogal" stamplat hogst upp. En envagsbiljett harifran med allt vad det innebar.
Sen gick jag till supermarketen (den borde inte fa kallas det) men dar var det gapande hyllor och inte mycket annat sa jag kopte en syltfylld bulle/munk och gick tillbaka. At lunch, laste bok, gick till DC-stranden, traffade Amalia och Anja pa vagen, gav tillbaka Anjas bok och pratade lite om den - den hade ett lite underligt slut men boken var riktigt harlig i vilket fall.
Louise och Amie lag pa stranden och jag la mig bredvid och borjade arbeta bort mitt medlemskort till X-men.
Vid 3-tiden gick vi for att ta en fika pa ett cafe tvars over fran den bla banken  och jag tog en batido de frutilla --> GOOOD!
Sen gick jag hem, hamtade pengar och gick ater igen till Zero-supermarketen. Fortfarande tomt, annu en bulle, och sa vidare till piren. Dar satt jag som bast och filosoferade, endast lite stord av 2 pojkar som cyklade runt runt runt (de forsvann snart), nar ett par kom och bad mig ta ett kort pa dem. "Riktiga spanska turister" tankte jag (de hade trojan och forsokte ta kort pa en galapagos finch och allt) men de var fran Cotopaxi - eller iaf Latacunga - och vi pratade litegrann. Trevligt! Skont att prata med folk fran hoglandet igen, deras spanska ar sa tydlig!
Sen gick jag hem och gjorde middag. Pga bristande ingredienser (jakla supermarket) blev det ganska torftigt, men gott.
Nar jag diskade kom Rickarda och behovde numret till "tjejen som pratar sa hogt och viftar pa armarna" som hon skulle spela fotboll med idag (alltsa, Line om det inte gick fram... Kristallklar beskrivning tyckte jag..) eftersom hon skulle vara tvungen att avboka pga sjukdom.

12/5 - Tisdag
Jag har skrivit ner manga fina tankar som jag hade nar jag satt min sista stund (for alltid?) pa piren i Puerto Ayora, men det ar for langt for att skriva har for jag har kort om tid. Nagon annan gang kanske.
Min dag gick till att ga, for det mesta. Till piren och hem (x2), runt i staden pa jakt pa olika saker, fram o tillbaka osv. Trevligt var det dock och jag loste de aterstaende uppgifterna.
Klockan 8 traffades jag, Amie, Louise, Anouk och Rickarda utanfor "the rock" men dar var det kolsvart sa vi gick vidare till Cheapstreet. Efter att ha konstaterat att fiskstallet var stangt at vi asiatiskt (mm!). Louise+Amie gick hem till oss for att hamta lite saker och vi 3 andra gick till Hernan's och at brownies!!
Vi mottes sen upp pa Limòn y Cafè. Det var trevligt dar, motte en britt och amerikanare som slog sig ned vid oss och berattade om deras jobb ombord pa en rikemans privata lyxyacht. Nice. De skulle till Tahiti.
Vi gick sen till Panga och traffade de andra men da hade jag fullt upp med att ma daligt och ha ont i magen sa jag gick snart hem. Skont att Rickarda foljde med och vi hade trevligt och pratade hela vagen.
My Day.

13/5 - Onsdag
Morgonen var jag riktigt nervos infor flygningen. Bara att veta hur svart det ar att landa i Quito gor mig nervos.
Imorse gick vi upp vid 7 och efter att ha atit, packat, stadat och sagt hejda till CElinda och hennes man sa gick vi ned till den rosa affaren pa hornet for att traffa upp med Ditte och Line.
Vi gjorde sa och kunde konstatera att taxi-chaufforerna faktiskt var pa strejk som vi hort ryktats om igarkvall av anouk. Ditte pratade med en skolbusschauffor och vi fick skjuts en bit pa vagen till busshallsplatsen. Det var tur for det var LAAANG vag att ga med all packning! Langs vagen stod alla vita taxicamionetas uppradade - overgivna. Striken berodde pa smutskastningen av taxiforare till foljd av den tragiska olyckan da en pojke blev overkord av en  taxichauffor som smet. Pojken dog.

Vi kom i alla fram till busstationen i tid, kopte biljetter och tog bussen till St Cruz norra ande. Dar mottes vi av en forvanande syn - Louise, Natalya och resten av dykkompaniet! Det var trevligt att saga hejda ytterligare en gang. Vi tog sen farjan over (som denna gangen kostade endast 50c - ecuador alltsa!) och tryckte ihop oss i bussen efter det. Vi checkade in och fick vara boardingpass.
Nar vi vantade pa att boarda stod vi och pratade och skojjade nar Anja helt plotsligt tryckte in hela handen i munnen (!?). Mycket skratt foljde och Bart lag och kved pa golvet. Vi ar ett trevligt gang som aker! Bart, Ditte, Anja, Amie, jag, line. Vi far det nog kul!

Nu ar vi som sagt i Quito och chillar. Taxichaufforen hit spelade "boten anna" pa vagen haha... Ikvall ska vi ata supergod middag pa Zocalos och sen ar det ladiesnight pa bungalow som galler!

Not long now =)


Galapagos ar underbart!

25/4 - 2009
Imorse gick vi upp och gick till de andras hus och sen gick vi gemensamt ner till det stalle dar vi sett att man kunde hyra scooter. Dar var det dock igenbommat och vi letade staden runt efter nagot annat stalle (det gick sa langt att Mette sprang efter nagra killar pa en 4-hjuling for att fa reda pa vart de fatt tag pa den...) utan att lyckas.
Vi gick tillbaka och fick hjalp att ringa agaren som tillslut kom dit och slog ner vara forhoppningar om 4-hjulingar: de fick inte koras utanfor staden. Efter lite overlaggande bestamde vi oss for att hyra 2 bilar dagen darpa istallet och gick till Tortuga Bay.
Pa eftermiddagen gick jag och kollade pa lite souvenirer och i den forsta affaren jag gick in i borjade jag prata med en kvinna som verkade oerhort intresserad av att lara sig engleska och tyckte att organisationen borde ordna kurser for vuxna ocksa, inte bara barn. Jag holl med om at det var en bra ide och att jag skulle prata med dem om det. Hon var tom sa intresserad att hon tyckte att jag skulle stanna har langre och ta med mig min pojkvan sa jag kunde stanna annu langre, haha.. Men hon forsokte verkligen prata med mig pa sin begransade engelska (dvs vi pratade spanska) sa hon var nog verkligt intresserad...
Tillslut gick jag iaf vidare och nere vid hamnen fick jag syn pa massor av sjofaglar (bla pelikaner) och ett sjolejon som forsokte snappa at sig fisk fran forsaljarna till deras stora fortret - svart att jaga bort djuren nar en skock turister star och tar kort...
Nu ar jag helt slut - det var nog solen som tog musten ur mig idag och mina ben branner. Ska halla mig i skuggan imorgon, nagot som sakert hinner namnas manga ganger till... Suck.

26/4 - 2009
idag pa morgonen trangde vi ihop oss 6 vs 5 st i varje bil och for ivag. (Man far inte sitta pa flaken pa pickupsen har tyvarr)
Var plan var att aka till St Rosa dar det fanns en skoldpaddefarm samt vulkangrottor. Den andra bilen fick snabbt igang sin CD-spelare och nar varan vagrade fungera blev den snabbt kallad party-bilen xD
Vi hade fatt en jattedalig karta av killen sa det borjade med att vi korde fel fran bellavista och kom fram till stranden istallet, sa vi fick vanda och kora tillbaka.
Precis innan St Rosa var det en kontroll dar det blev lite krangel och vi tyckte att det var skont att Bart var med och kunde prata oss ur det. Sen var det vagarbeten och sant krangel ocksa men ingen biggie. Vi kom snabbt fram till att allting var stangt for att det var a) sondag och b)rostning sa nar vi kort till vagens slut stannade vi och tog lite rast. Sen vande vi, fragade en familj om vagen och gav dem skjuts tillbaka till St Rosa.
Sen akte vi till "tuneles de amor"! Det var lite jobbigt att ga i flipflops men det var ju helt klart en upplevelse... Gangarna var jattestora och man kande sig lite odmjuk nar man gick dar infor tanken att lavastrommar hade format dessa underjordiska hal. Man kan verkligen blekna infor jordens krafter...
Vi korde sen vidare till stranden, som hade ett langt och lite underligt namn som jag inte minns, och parkerade bilarna dar for att ga. Jag tog det lugnt med solan pga gardagens solande.
Vi sag ett sjolejon ocksa som simmade i vagorna nara mette nar hon badade - sott! :)
Nar vi sen skulle ga igen sa funkade inte "party-bilen". Inget hande nar man vred om nyckeln. Vi kom fram till att batteriet var dott och vi forsokte "jump-start:a" den. No success.
Sen sag bart att sladden, som kopplade batteriet till resten av motorn, var av. Genom en provisorisk losning lappades allt ihop och sen var 8 tjejer puttandes pa bilen, 1 Bart inuti och en ingangsprungen motor ett faktum. Detta ledde till mycket rop och hurra och vi korde vidare. innan Bellavista blev vi dock stoppade av polisen och det var ett nervost ogonblick eftersom Bart korde den ena bilen utan att han hade sitt korkort med sig, men nar polisen vinkade oss vidare efter lite rotande sa forstod vi att de bara ville skramma oss. Hrmpf.
I Bellavista bytte vi om lite i bilarna - jag satte mig i "party-bilen" som skulle tillbaka till Puerto Ayora/hem. Vi akte dit och sen visade Mette oss (hon korde) var hon, Trine och Ann-sofie jobbar (skolan). Nar vi skulle vanda dog bilen igen. Fan. Men en forbipasserande bil stannade och ut hoppade en kille som var mkt hjalpsam och bilen startade sen direkt. Vi korde da tillbaka den dit den skulle.
Jag foljde sen med Anja och hjalpte henne skriva till Oscar igen. Anja har blivit duktig men behovde lite hjalp nar Oscar gick fran gullig till jobbig. Suck. Ecuadorianska killar alltsa. Alla ar likadana.
Pa kvallen gick vi till "Hernan's" for att fira Saras fodelsedag! yay - god mat!  Brownie till efterratt var inte helt illa ;) Supergott! Och fodelsedagssangen pa 4 sprak igen, hehe...

27/4 Mandag
Imorse madde Amie daligt sa hon gick inte till jobbet. Anja var ocksa sjuk. Alla droppade in en efter en och vi vilade bort arbetspassets forsta timme - slappt haha..
Det marktes att Amie och Anja var borta, inte for att arbetet gick langsammare, utan for att vi var farre personer som gjorde de tunga sakerna - vi ar ju vana vid att byta av varandra mkt.
Jaja annars var det en slapp dag. Det var en social och trevlig dag overlag, pratade mkt med Louise och Ditte halsade pa oss / Bart och tog lite foton. Sen var det trevligt vid lunchen for hela personalen var dar och smapratade med oss, jag gillar speciellt veterinaren for han ar snall.
Pa vagen hem pratade jag med mamma och det var skont. Resten av dagen spenderades med slappande och lasande.

28/4 Tisdag
Amie var fortfarande dalig imorse och jag gick till jobbet sjalv.
Jag lyfte pa en sten och dar under var en ca 25cms tusenfoting som sag giftig ut. Darwin-tjejen skrattade at vara skrik och sa att "eso es un pequenito" och att om man blev stungen fick man feber, usch!
Efter jobbet tog jag det lugnt, gick till ett internetcafe och satte mig pa sedvanliga stallet vid hamnen.
Jag, Amie och Louise at ute idag for att Amie ville rora lite pa sig. Var gott :)

29/4 Onsdag
Idag ahr det pratats mycket om det nya grisfeber-viruset som borjat spridas runt om i varlden med rasande fart. Det kanns inte betryggande att det borjade i mexico som ju inte ar sa langt harifran. Sara ska ju till mexiko ocksa, men nu ar hon osaker.
Jag har hort att flera lander stangt granserna till mexiko, hoppas den har epedemin blossar over snart, den skrammer mig faktiskt lite.
Jaja jobbet var brabra idag, vi slappade som vanligt men kom anda en ganska bra bit framat.
Pa em gick jag till Darwinstranden med Amie och slappade. Mobilen kranglade lite, men funkar 100% nu.

30/4 Onsdag
Vi jobbade pa jattedaligt idag, till och med (eller kanske sarskilt) jag var superseg och omotiverad. Luis berattade for oss om Isabela.
Vi hade ganska trevligt pa jobbet, men inte alls som resten av veckan, alla ar trotta och man marker verkligen av det.
Nar jag kommit hem vilade jag. Foljde inte med de andra till stranden utan stannade hemma och kollade pa en film.
Sen gick jag till piren efter att jag kopt en bulle med san dar kram i.

1/5 Fredag
Idag pa jobbet var Anja och Natalya Chuchaki och det passade ju superbra att direktoren overvakade varat arbete da... suck.
Men vi andra jobbade pa som vanligt och Amalia klagade skiten ur sig - som vanligt - sa forutom att Luis var dar var det ingen skillnad.
Vi slutade vid 11-tiden och jag gick hem och fixade iordning allt infor resan. Sen gick vi ner till hamnen.
Nar direktoren val kommit sa satte vi oss pa baten som skullle ta oss till isabela. Anja var pa vippen att krakas hela den 2h langa batresan och jag sjalv var skitskraj mesta delen.
En bil med en MADGAP kille hamtade upp oss och korde oss till hotellet "la Sandrita" - sott litet stalle! - dar vi bor 4st/rum. Sen korde han oss en ltien bit pa en sightseeing roadtrip och vi sag en flamingo - haftigt!
Sen akte vi till MADGAP killens kossor for att byta hage pa dem sa vi kan mjolka dem imorgon och gora ost till frukost. Inte sa intressant, menmen. Vi bjods in till hans hus ocksa dar vi fick smaka hans ost och en kola-aktig rora som gjorts av kondenserad mjolk och socker och jag visste med ens vad innehallet i bullarna jag atit egentligen var! haha... Men inte sa gott att ata ensamt.
Nar vi akte tillbaka var det redan morkt, och trangt dar bak for MADGAP killens 3 barn var med. Men vi hade kul.
Sen gick vi till en resturang. Jag satt tyvarr tvarsemot Luis och fick sta ut med honom hela kvallen - men inte SA illa aven fast blotta asynen av honom far mig att vilja spy xD

2/5 Lordag
Imorse gick vi upp och akte till MADGAP killens hus for att mjolka korna och gora ost. Vi vr inte med pa sjalva tillverkningne utan satt och vantade pa frukosten - men mmm det var gott! Pataconas med ost ar nice ;D
Sen akte vi ca 20min i camionetan till Sierra Negra - en JATTESTOR (varldens nast storsta) aktiv vulkankrater pa ca 11km tvarsover.. Fina landskap ocksa.
Efter det kopte vi lunch och akte till hamnen dar vi gick ombord pa en bat. Forst snorklade vi och sag massor av fiskar, sjostjarnor och en SKOLDPADDA! Det var riktigt haftigt, den var jattestor verkligen! Den simmade lite, tillsynes utan anstragning, och la sig sen pa botten och vilade... wow...
Sen akte vi vidare till 'Las tintoreras' och fotade pelikaner och sjolejon som lag pa fiskebatar pa vagen dit - vackert! Nar vi kom fram sa foljde vi stigen mellan vulkanstenarna och stotte pa massor av iguaner i olika storlekar - helt oradda!
Vi fortsatte och kiom till en strand med sjolejon, och vi kunde ga fram sa nara att vi nastan tog pa dem. Det var ca 10-15st djur dar, dom var sa fina!
Sen kom vi till en liten insjo dar 'las tintoreras' (hajar med vita fenspetsar) skulle vara, men vi lyckades bara skymta en eller tva ryggfenor, inget mer. A andra sidan sag vi hur en rocka simamde i vattnet pga dess 'vingar' som stack upp vid varje simtag. Tillslut fick vi se vara tintoreras - 3st - som simmade lugnt omkring. Skulle uppskatta dem till mellan 1-1,5m langa och de var riktigt fina med sina vita markeringar, men lite for stora for att jag skulle vilja traffa pa dem nar jag ar ute och simmar...
Vi sag ocksa PINGVINER! Joop, 4st som stod pa en klippa och lapade sol, svalkade sig lite i vattnet och sen solade igen. De var sa sma och supersota!
Wow, haftigt att ha fatt se sa himla mkt.. Glad att jag akte och roligt att ha fatt uppleva allt...
Nu pa kvallen at vi middag pa en resturang och det var jattegott.

3/5 Sondag
Antligen tillbaka! Det var upp 5:15 imorse som gallde for atthinna med baten som gick klockan 6. Det slutade med att det var direktoren vi vantade pa - suck. Och som vanligt hade han pa sig for sma klader. Som Amie sager sa ser det ut som om att han en gang (for typ, 10 ar sen,) var ganska fit, men slutat trana och blivit 'flabby' utan att fatta det sjalv. Forlat, men om ni traffat honom skulle ni forsta vilken asna han ar och da skulle det inte verka lika illa att snacka skit om honom. Blev sa irriterad igar pa resturangen - den killen verkligen avgudar sig sjalv och ser sig som presidentens hogra hand. Shit alltsa.
Jaja, ivag kom vi i alla fall. Det var proppat pa baten denna gangen, men turen var mkt lugnare. Eftersom jag hade ont i huvudet och madde illa nar jag vaknade sa trangde jag mig in langst bak for att slippa bli sjosjuk.
Det ar jag valdigt glad fo for vi var bara 3 personer som lyckades fa se den hoppande delfinen! Oh sa vacker den var... Alskar delfiner! Hade velat se fler men var helt klart nojd med att fa se den hoppa...
Val iland efter 2 langa timmar skakade hela jag for jag anstrangt mig sa for att inte mosa de andra. Var ganska skont att vara tillbaka i huset!
Traffade en tjej fran Schweiz som ska bo i varat hus nu ocksa, trevlig.
Resten av dagen ska jag slappa, har fortfarande ont i huvudet.


Nu ar det inte langt kvar, vi ses snart!
Kramkram

RSS 2.0